Oracle.jpg

Oss casus nu ook op Oracle website

Oracle heeft de casus van gemeente Oss uitgewerkt in een brochure en deze is te vinden op de Oracle website. Bedrijven uit verschillende landen en uiteenlopende branches gebruiken Oracle technologie en applicaties.
Weg_met_de_leemlagen.jpg

Weg met de leemlagen

Clement van Dijk bespreekt in zijn column voor het Tijdschrift voor Controlling de moeilijkheid van het creëren van transparantie van informatie bij gedecentraliseerde organisaties.
Finance_en_Control.jpg

Zeven fabels over Corporate Performance Management

Eduard von Saher en Luc Schinkel bespreken zeven hardnekkige fabels over Corporate Performace Management.
Tijdschrift_Controlling.jpg

Zes discussies over Business Intelligence

Eduard von Saher en Luc Schinkel relativeren de vaak overspannen verwachtingen die aan BI-trajecten worden gesteld.
Logo_H2O.jpg

Ondersteuning planning en controle bij waterschappen vraagt integrale aanpak

Piet van Dijk van Waterschap Noorderzijlvest beschrijft in dit artikel samen met Erik Smits, Eduard von Saher en Luc Schinkel de implementatie van het Management Informatiesysteem Navigus bij het waterschap te Groningen.
Tijdschrift_Controlling.jpg

"Niet lullen maar poetsen"

In deze column wordt op onconventionele wijze beschreven hoe veel verbetertrajecten op het gebied van Management Informatie sterven in schoonheid.
Business_Intelligence_-_Clement_van_Dijk.jpg

Politieke correctheid

In deze column in het Tijdschrift voor Controlling bespreekt Clement van Dijk de valkuilen die ontstaan bij de verbetering van transparantie in de gegevenshuishouding zodra de 'daad niet bij het woord' wordt gevoegd.
conquaestor.JPG

Virtual Closing: Functionele Fictie?

In dit artikel in het huisblad van Conquaestor beschrijven Eduard von Saher en Luc Schinkel de zin en onzin van Virtual Closing. De opvatting dat informatie juist, volledig en tijdig moet zijn, is al zo oud als de informatietechnologie zelf. Gezien de recente publiciteit rondom de boekhoudingen van grote organisaties en de persoonlijke aansprakelijkheid van directieleden (Sarbanes-Oxley Act) zijn ‘juistheid’ en ‘volledigheid’ weer volop onder de aandacht gebracht. Ze hebben alleen andere namen gekregen zoals transparantie en betrouwbaarheid. Maar hoe zit dat eigenlijk met ‘tijdigheid’? Is periodiek wel tijdig genoeg? Of moet alle informatie continu actueel beschikbaar zijn?
Waterschap_Brabantse_Delta.jpg

Praktijkvoorbeeld: Waterschap Brabantse Delta

“De combinatie Navigus en Oracle stelt ons in staat onze informatiehuishouding transparant te houden, hoogwaardige managementinformatie te genereren en tegelijkertijd kosten te besparen.” – Louis van den Broek, Concern Controller, Brabantse Delta
Tijdschrift_Controlling.jpg

MI centraal of decentraal?

CFO zijn in een holdingorganisatie of op concernniveau, da’s best lastig als het gaat om management informatie voorziening. Probeer ze maar eens in toom te houden die divisiedirecteuren en divisiecontrollers. Een artikel van Luc Schinkel en Eduard von Saher....
 
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meerdere pagina's.